Erzurum’da beton blok yüklü bir TIR, alt geçitte sıkışarak ilerleyemedi. Olay, Yakutiye ilçesinde bulunan İpekyolu Köprülü Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taşıdığı yükün yüksekliğini hesaba katmayan sürücü, alt geçide girdikten sonra TIR’ın üst kısmının köprüye takılmasıyla yolun ortasında kaldı.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri alan ekipler, trafiği kontrollü şekilde tek şeritten sağladı. Sıkışan TIR’ın bulunduğu yerden çıkarılması için başlatılan çalışmalarda, beton blokların konumu ayarlanarak araç geri manevra yaptırıldı.
Yapılan çalışmaların ardından TIR bulunduğu yerden kurtarıldı ve trafik akışı yeniden normale döndü. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, yetkililer sürücüleri araç ve yükseklik kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.