Bilim insanları, sütlü kahve kombinasyonunun vücuda sağladığı faydaları inceledi. Food Chemistry dergisinde yayımlanan bir çalışma kapsamında kahve ve sütün içerdiği bileşenlerin birleşimi, vücuda birçok fayda sağlıyor. Özellikle kahvede bulunan antioksidanlar ve süt proteini arasında gerçekleşen etkileşim, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.
İLTİHAPLANMAYI KONTOL ALTINA ALIR
Bağışıklık sistemi, vücuda zarar veren virüsler ve bakterilere karşı mücadele ederken, iltihaplanma süreci devreye girerken, polifenoller b noktada önemli bir rol oynar. Polifenoller, vücutta oksidatif stresi azaltarak iltihaplanmayı kontrol altına alma konusunda etkili olabilir. Ancak araştırmalar, polifenollerle amino asitlerin birleştiğinde bağışıklık sisteminin tepkisinin daha da güçlü hale geldiğini ortaya koydu. Yapılan deneylerde, polifenollerle desteklenen bağışıklık hücrelerinin, amino asitlerle birlikte kullanıldığında daha hızlı ve verimli çalıştığı görüldü.
SÜTLÜ KAHVENİN VÜCUDA SAĞLADIĞI FAYDALARI
Sütlü kahve, içerdiği antioksidanlar ve proteinler sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen bir içecek olarak öne çıkarken, kahve çekirdekleri, polifenoller bakımından oldukça zengindir. Süt ise protein açısından oldukça değerli bir kaynaktır ve bu ikili, bir araya geldiğinde bağışıklık sistemine olumlu etkilerde bulunur.
Kopenhag Üniversitesi Gıda Bilimleri Bölümü’nden Profesör Marianne Lund, bu etkileşimi açıklarken, sütlü kahvedeki polifenol-protein etkileşiminin, bazı içeceklerde doğal olarak gerçekleşen bir durum olduğuna dikkat çekti. özellikle kahve ve sütün bileşimi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.