Bu yıl program kapsamında meme kanserinden Parkinson hastalığına, prostat kanserinden hiperspektral görüntüleme teknolojilerine kadar farklı alanlarda çalışmalar yürüten dört bilim kadını ödül aldı. Ödül alan bilim insanları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Banu İyisan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Dr. Dilara Nemutlu Samur, Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Duygu Kuzuoğlu Öztürk ve ODTÜ’den Doç. Dr. Sevinç Figen Öktem Seven bulunuyor.

L’Oréal Türkiye, program kapsamında ödül alan bilim kadınlarının başarılarını görünür kılmak amacıyla “Bilim Kadınları İçin: Bilimin İzinde Cesur Türk Kadınlarının Hikâyesi” adlı bir kitap yayımladı. Kitapta bugüne kadar ödül alan bilim kadınlarının yaşam öyküleri, bilime olan katkıları ve ilham verici çalışmaları yer alıyor. Elde edilen gelir, Bilim Kahramanları Derneği aracılığıyla 8-12 yaş arası çocukların robotik ve bilimsel eğitimlerine destek sağlamak için kullanılacak.

L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Vanya Panayotova, programın toplumsal etkisine dikkat çekerek, “Bilim Kadınları İçin Programı, genç bilim insanlarının potansiyellerini ortaya çıkarmaya ve toplumsal farkındalık yaratmaya hizmet ediyor. Türkiye, programın en aktif ülkelerinden biri olarak, kadın bilim insanlarının başarılarını görünür kılma konusunda önemli bir rol oynuyor” dedi.

Program kapsamında bugüne kadar ödüllendirilen 128 bilim kadınının yaklaşık 100’ü hâlen akademide profesör veya doçent unvanıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl ödül alan dört bilim kadını da alanlarında geliştirdikleri projelerle bilimsel araştırmalara katkı sunmayı hedefliyor.