Gün içinde 10.780 seviyelerine kadar çıkan endeks, kar satışlarıyla kısmi bir geri çekilme yaşasa da pozitif seyrini korudu. Bankacılık endeksi yüzde 1,12, holding endeksi ise yüzde 0,96 oranında değer kazandı. Sektörler arasında en fazla yükselen yüzde 1,78 ile metal eşya ve makina olurken, en çok kaybettiren sektör yüzde 1,12 düşüşle inşaat oldu.

TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 46’dan yüzde 43’e çekti. Kararın ardından piyasada genele yayılan alımlar etkili oldu.

Yarın yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, yurt dışında ise Japonya’da Tokyo TÜFE, Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD’de dayanıklı mal siparişleri verileri takip edilecek.