AirFryer'lar, yağa ihtiyaç duymadan sıcak hava ile yemek pişiriyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. Ancak bu modern cihazlar, bazı yiyeceklerin dokusunu veya tadını olumsuz etkileyebilir. İşte Express'in haberine göre uzmanların asla AirFryer'da pişirilmesini önermediği 10 yiyecek:

KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ

Karides ve midye gibi deniz ürünleri hava fritözünde pişirildiğinde lastik gibi bir dokuya sahip olabilir. Lezzetini kaybetmek istemiyorsanız, bu yiyecekleri klasik yöntemlerle pişirin.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Ispanak ve brokoli gibi sebzeler hava fritözünde ya çok yumuşak ya da taş gibi sert olabiliyor. Bu sebzeleri ocakta veya mikrodalgada pişirmek daha iyi sonuç veriyor.

PEYNİR

Peynirli tost severler dikkat! Peynir, hava fritözünde farklı hızlarda ısındığı için büyük bir "eriyik karmaşasına" yol açabilir.

KEMİKLİ ETLER

Küçük bir tavuk budu sorun yaratmayabilir ama büyük kemikli etler hem düzgün pişmeyebilir hem de cihazınızı zorlayabilir. Etin içinin çiğ kalma riski de cabası.

SOSLAR VE HAMUR KAPLAMALAR

Hava fritözünde sos ve sıvı hamur kullanmak, cihazın temizliğini kâbusa çevirebilir. Sos kalıntıları kötü kokulara ve hijyen sorunlarına yol açabilir.

PANE VE KAPLAMALI YİYECEKLER

Balık ya da tavuk gibi pane kaplamalı yiyecekler, hava fritözünde dağılabilir ve cihazın içinde temizlenmesi zor bir dağınıklık yaratabilir.

PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısır için hava fritözü uygun bir yöntem değil. Hem yeterince ısınamayabilir hem de mısır taneleri cihazın ısıtma sistemine kaçıp kısa devreye yol açabilir.

ÇİĞ TAHILLAR

Pirinç ve kinoa gibi çiğ tahıllar, hava fritözünde pişirilemez. Ancak önceden pişirilmiş tahılları ısıtmak için kullanılabilir.

HAMBURGER KÖFTESİ

Hava fritözünde hamburger köftesi pişirmek, etin fazla pişmesine ve kurumasına neden olabilir. Mangal ya da ızgara tercih edilebilir.

HAMUR İŞLERİ

Hamur işleri hava fritözünde ısıtılabilir ama sıfırdan pişirmek genelde hayal kırıklığı yaratır. Belirli tarifler için özel hava fritözü reçeteleri bulunabilir, ancak klasik yöntemler daha güvenilirdir.