Dr. Joseph insanların istemeden kilo almasına neden olabilecek 5 geleneksel sağlıklı besini açıkladı.
Sağlıklı bir diyete bağlı kalmak, birçok insanın yağ kaybetme ve kilo verme hedeflerine ulaşma çabalarının temel taşlarından biridir. Ancak, belirli sağlıklı yiyecekleri ölçülü bir şekilde yemek yerine aşırı tüketmek, başarısız bir yağ kaybı girişiminde büyük bir suçlu olabilir.
Tam tahıllar, fındık ezmeleri ve avokado gibi ürünler sağlıklı yağlar ve lif gibi önemli besin maddeleri içerir, ancak bunları aşırı tüketmek yağlanmaya yol açar.
Aşırı tüketildiğinde yağlanmaya neden olan sağlıklı beş besin
Kurutulmuş meyveler
Prof. Joseph, “Kuru üzüm, kuru erik, kayısı ve diğer kuru meyveler A, C ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir ve potasyum açısından da iyi bir kaynaktır.
Sağlıklı bir atıştırmalık için bir avuç iyi bir seçim olabilir, ancak doğal şeker ve kalori açısından yüksek olmaları nedeniyle çok fazla tüketmek iyi bir fikir değildir.
Avokadolar
Sağlıklı kahvaltıların vazgeçilmezi olan avokado, sağlıklı yağlar, E vitamini ve antioksidanlar içeriyor.
Ancak orta boy bir avokado yaklaşık 240 kalori içeriyor, bu nedenle ölçülü tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Tam tahıllar
Ekmek, pirinç ve makarna gibi besinlerin tam tahıllı versiyonları harika bir lif kaynağıdır, bağırsak sağlığını iyileştirebilir ve kolesterol seviyelerini kontrol edebilir.
Yine de, ölçülü olmak çok önemlidir çünkü bu yiyecekleri aşırı tüketmek, farkında olmadan kalori alım seviyenizin artmasına neden olabilir.
Fındık-fıstık ezmeleri
Fıstık ezmesi veya badem ezmesi gibi sürülebilir ürünler sağlıklı yağ ve proteinlerin yanı sıra çinko, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin de iyi kaynakları olabilir.
Fındık ezmeleri sıklıkla çok miktarda ilave şeker içerebildiğinden ve bunun sonucunda kalori seviyeleri yükselebildiğinden şeker içeriğine dikkat etmek önem taşıyor.