Airfryer, yemekleri geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı ve pratik şekilde pişirmenizi sağlar fakat yemeğinizi hazırlarken baharat kullanma şekliniz bile yemeğin tadını etkileyebilir. Yiyeceklerinizi daha lezzetli hale getirmek için otlar ve baharatlar kullanmak yaygın bir yöntem olsa da, uzmanlar aşırı baharat kullanımının bazı tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekti. 

Et, balık veya sebze fark etmeksizin, yiyeceklerinizi pişirmeden önce baharatlamak oldukça normaldir fakat fazla baharat eklemek, beklenmedik sorunlara neden olabilir. Saga uzmanları, airfryer kullanırken aşırı baharat kullanımının yangın riski oluşturabileceğini vurguladı. Baharatlar ve marinasyonlar fazla kullanıldığında, cihazın iç mekanizmasını tıkayabilir ve bu da alevlenmeye neden olabilir ayrıca, airfryera yapışan fazla baharatlar, zamanla kir birikmesine neden olabilir.

BAHARATLAR YÜKSEK ISIYA MARUZ KALDIĞINDA YANABİLİR 

Öte yandan bir diğer sorun ise baharatların, yüksek ısıya maruz kaldığında yanması ve lezzetin tam tersine olumsuz bir etki yaratmasıdır. Lifehacker uzmanları, yemeğinizin yanmaması için baharatları eklemeyi pişirme işleminin sonlarına bırakmanızı önerdi. 

Sebzeleri önce biraz yağ ve tuzla pişirmek, daha eşit pişirme sağlar. Lifehacker'dan bir uzman, sebzeleri hazırlarken şu şekilde bir öneride bulundu: 

"Sebzeleri basitçe yağ ve tuzla karıştırarak airfryer’a yerleştiriyorum. Yağ, ısının sebzelerin her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlarken, tuz da lezzet katıp nemi çekiyor. Sonuç olarak, sebzeler daha hızlı ve eşit şekilde pişiyor. Ayrıca tuz yanmaz."