Buzdolabının kapısını açtığınızda, sıcak ortam havası içeri girer ve bu da yoğuşmayı tetikler. Bu yüksek nem, özellikle meyve ve sebzeler için zararlıdır.
Paketlenmemiş yiyeceklerin üzerinde yoğuşma birikirse, bu nemin küf oluşumuna yol açması kolaylaşır, bu da yiyeceklerin bozulmasına neden olur. Sünger işte dolaptaki bu fazla nemin kontrol edilmesini sağlar.
Meyveler çabuk bozulmadığından tasarruf da sağlanır
Buzdolabına kuru bir sünger koymak, içindeki fazla nemin emilmesini sağlayarak, yoğuşma oluşumunun önüne geçer. Süngerin içeriye alacağı fazla nem, buzdolabındaki nem seviyesini dengeleyerek, gıdaların taze kalmasını sağlar ve raf ömürlerini uzatır.
Buzdolabında bulunan sünger, yalnızca meyve ve sebzeler gibi açılmış gıda paketlerini değil, aynı zamanda paketlenmiş gıdaları da korur.
Gıdaların raf ömrünü uzatarak, bozulmalarını engellemek ise gereksiz israfı önler ve para tasarrufu sağlar. Bu basit ama etkili yöntem, sürdürülebilir bir yaşam tarzına katkıda bulunurken, aynı zamanda alışverişte daha bilinçli ve ekonomik olmanıza yardımcı olur.
Süngerin tam emiciliğini sağlaması için ise ıslanan süngerin mutlaka her üç ila dört günde bir kuru olanla değiştirilmesi gerekir.