Olay, dün saat 22.15 sıralarında Yavuz Selim Mahallesi Sevban Mehmet Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 NK 5116 plakalı beton mikseri sürücüsü Ahmet Çakır, mikserini hortumunu temizlemek için aracı yol kenarına park etti. Sürücü Çakar, temizlik yaptığı sırada çalışır vaziyetteki mikserinin içerisine düştü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çakır'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili inceme sürüyor.

FİRMA YETKİLİSİ SANDIKLARI KİŞİYE SALDIRDILAR

Otopsi işlemi tamamlanan Ahmet Çakır'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen yakınları beton firması yetkili sandıkları kişiye saldırdı. Saldırı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde bir grubun firma yetkilisi sandığı kişiyi kovalayıp, darbettiği görülürken daha sonra bir kadının 'O değil' dediği duyuluyor.

'HORTUMLA TEMİZLEME SIRASINDA KAFASI MİKSERİN İÇİNE SIKIŞIYOR'

Olayda ihmal olduğunu iddia eden kızı Nagihan Çakır, “Ahmet Çakır'ın kızıyım. Babam 56 yaşında, emekli. Aynı zamanda çalışmakta olduğu bir taşeron firmada hafriyat aracı kullanıyordu. Beton mikserinin temizliği sırasında, 4 metrelik bir mesafede, hiçbir ekipman olmadan, hortumla temizleme sırasında kafası mikserin içine sıkışıyor. Oradan dengesini kaybedip düşüyor. Ama bir ihmal olduğunu düşünüyorum. Çünkü hiçbir ekipmanı yok, kafasında kaskı, eldiveni yok. Güvenlik önlemleri hiçbir şekilde alınmamış. Olay akşam saatleri 22.15'de gerçekleşiyor. Olay yeri inceleme, savcı, her şey geliyor, Adli Tıp Kurumu'na kadar geliniyor. Üstündeki kıyafetler dahi çıkarılıyor. Bize gece 01.30'da haber veriliyor. Kesinlikle bize hiçbir şekilde haber verilmiyor. Biz hiçbir şekilde sadece ifadeye çağırılmıyoruz. Ben bu işin içinde ihmal olduğunu düşünüyorum. Araştırılmasını istiyorum. Babamın sağlık sigortası olduğu söyleniyor ama babamın evinin adresini, ailesinden hiç kimsenin ulaşabileceği bir numara, hiçbir şey firma sahiplerinde bulunmuyor ve bize de hiçbir şekilde karşı taraftan bir dönüş sağlanmadı" ifadelerini kullandı.

CENAZESİ SAMSUN'DA DEFNEDİLECEK

Ahmet Çakır'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Ahmet Çakır'ın cenazesinin yarın memleketi Samsun'un Terme ilçesinde öğle namazına müteakip Evci Mahallesi Merkez Camii'nden kaldırıldıktan sonra Evci Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.