Trendyol Süper Lig'de 8. haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Beşiktaş, Papara Park'ta karşı karşıya geliyor.

TRABZONSPOR 1-0 BEŞİKTAŞ (İlk yarı oynanıyor)

GOL 21' Trabzonspor öne geçti. Sol kanattan bindiren Muçi, Aral ile yaptığı verkaçın ardından dar açıdan şutunu çekti. Nübel'den seken topu takip eden Ozan Tufan, sert bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

17' Cerny topu kurtardı, çalımlarla ilerledi ve uzaktan sert vurdu ancak Onana güçlükle çıkardı.

14' Cerny sağ kanattan getirdiği topu ceza alanı içindeki Vlahovic ile buluşturdu. Sırp yıldızın penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta savunmada Nwaiwu kayarak araya girdi ve gole izin vermedi. Elle temas itirazı ile siyah beyazlılar penaltı beklese de maçın hakemi devam kararı verdi.

10' Rıdvan sol dip çizgiye inerek etkili bir orta yaptı. Altıpas önünde yükselen Olaitan'ın kafa vuruşunda kaleci Onana topu çizgiden çıkararak kornere yolladı.

8' Sağ kanattan hızla bindiren Salah, ara pasıyla ceza alanında Ozan'la topu buluşturdu. Ozan'ın dar açından kaleye doğru çevirdiği topta Emirhan son anda araya girerek topu kornere yolladı.

Kaynak olarak ekle

3' Sol kanattan etkili gelen Cabral ortasını yaptı, Rıdvan son anda araya girerek topu taca gönderdi.

1' Derbide ilk düdük çaldı.

İLK 11'LER

TRABZONSPOR: Onana, Pina, Savic, Nwaiwu, Cabral, Fabinho, Ozan, Muçi, Salah, Aral, Dju.

BEŞİKTAŞ: Nübel, Murillo, Agbadou, Emirhan, Rıdvan, Salih, Miretti, Olaitan, Cerny, Trossard, Vlahovic.

EKSİKLER CAN SIKIYOR

Trabzonspor'da Malinovskyi, Batagov, Okay Yokuşlu, Onuachu ve genç kaleci Onuralap Çevikkan'ın sakatlıkları bulunuyor. Samsunspor maçında kırmızı kart gören Melih Kabasakal da mücadelede forma giyemiyor.

Siyah-beyazlı kulüpte ise, sakatlıkları bulunan kaptan Orkun Kökçü ile Milot Rashica, kadroda yer almıyor.

MİLLİ ARA DÖNÜŞÜ ÇIKIŞTALAR

Ligde oynadığı 7 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi yaşayarak 13 puan elde eden bordo-mavililer, siyah-beyazlı takımı mağlup ederek zirve mücadelesinde ağırlığını ortaya koymak istiyor. Siyah-beyazlılar ise, Süper Lig'de çıktığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 yenilgi yaşadı ve 15 puan topladı.

Milli aradan sonra ligde Kocaelispor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Hoffenheim'i yenen Beşiktaş, Tranzonspor maçını da kazanarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Trabzonspor, göreve gelen teknik direktör Thomas Reis yönetiminde 2'si Süper Lig, 1'i de UEFA Konferans Ligi olmak üzere 3 karşılaşmayı da kazandı. Karadeniz ekibi, Alman teknik adam yönetiminde ligde Galatasaray'ı sahasında 4-0, deplasmanda Samsunspor'u 3-0, Finlandiya'da da Kups Kuopio'yu 4-2 mağlup etti.