Altıncı nesil çiftçi Rachael Laenen, avokadonun her yerini kontrol etmenizi ve herhangi bir çürük nokta veya diğer bölgelerden daha yumuşak yerler olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ediyor. Bu basit adım, mükemmel avokadoyu bulmanın ilk yolu...  

Laenen'in tavsiyesi, henüz yenmeye hazır olmayan avokadoları seçmek yönünde. "Daha sert olanını tercih edin; bu, hızla olgunlaşacak ve olgunluğunu kaybetmiş olanlardan daha kolay kontrol edilebilir". Bu yaklaşım, avokadonun ideal olgunluğa ulaşmasını sağlamada daha fazla esneklik sunuyor.

Bir avokadonun yağ içeriği ve kuru maddesi ise yetiştiricilerin meyvenin hasattan önce olgun olup olmadığını test etme yöntemleridir. Laenen, "Yağ içeriği ve kuru madde, avokadoların harika dokusunu ve lezzetini sağlayan unsurlardır" diyor. 

Bir avokadonun olgunluğunu belirlemek için kabuk rengine güvenmek en doğru yöntem değildir, çünkü farklı avokado çeşitleri yeşilden siyaha kadar farklı tonlarda kabuklara sahip olabilir. Laenen, "Ticari olarak en yaygın satılan Hass çeşidi siyahlaşır ve sapın etrafından hafifçe sıkıldığında yumuşar," diyor. "Fuerte veya Bacon çeşitleri ise her zaman yeşil kalır, bu nedenle olgunluğunu anlamanın en iyi yolu hafifçe sıkmaktır."

"Avokadolar ağaçta olgunlaşmaz, sadece toplandıktan sonra olgunlaşmaya başlarlar" diyor Laenen. Bu nedenle avokadolar, yıl boyunca meyve ve sebze reyonlarında bulunabilir, çünkü dünyanın farklı bölgelerinde meyve verme dönemi olduğunda, dünya çapında taşınarak tüketiciye ulaşır. 

Olgunlaşmamış avokadoların mutfak tezgahında oda sıcaklığında tutulması gerektiği de belirtiliyor. Laenen, "En önemli tavsiyem, olgunlaşmamış bir avokado alıp evinize getirmeniz, oda sıcaklığında bırakmanız ve ancak olgunlaştıktan sonra buzdolabına koymanızdır" diyor. "İyi kalitedeki bir avokado, olgunlaştıktan sonra buzdolabında bir hafta kadar taze kalabilir."

Bu yöntem, avokadonun olgunlaşma sürecini kontrol altında tutarak, daha uzun süre taze ve lezzetli kalmasını sağlar.