Cipsler, yüksek sıcaklıkta pişirilirken bazı mısır taneleri fazla ısınıp yanabiliyor. Bu da cipsin üzerinde küçük siyah noktalar oluşmasına neden oluyor. Görüntü olarak rahatsız edici olsa da bu durum genellikle lezzeti etkilemiyor ve sağlık açısından da bir risk oluşturmuyor.
MISIRIN DOĞAL PİGMENTLERİ
Bazı mısır taneleri, kabuklarında doğal olarak koyu renk pigmentler barındırır. Üretim sürecinde bu pigmentler belirginleşerek cipsin üzerinde nokta şeklinde kendisini gösterebilir. Bu nedenle bazı siyah lekeler, aslında mısırın doğal yapısından kaynaklanıyor olabilir.
ÜRETİM SÜRECİNDE DE KALINTILAR OLUŞUYOR
Cips üretiminde kullanılan makineler, önceki üretimlerden kalan küçük parçacıkları da taşıyabiliyor. Eğer hijyen kurallarına uyuluyorsa bu durum sağlık açısından tehlike yaratmasa da makine temizliği konusunda soru işaretleri oluşturabilir.
SAĞLIĞI ETKİLEYEBİLECEK DURUMLAR
Nadir de olsa mısır, depolama sırasında nem alarak küflenebilir. Bu durumda oluşan siyah lekeler sağlık açısından risk taşıyabilir. Eğer cipsin rengi bozulmuşsa, küf kokusu varsa veya tadı acımsıysa tüketilmemesi tavsiye ediliyor.