Rekor üstüne rekor kıran gümüş fiyatları sonrası, bankacılık devleri peş peşe tahminlerini açıkladı. Citigroup, spot gümüş fiyatının üç ay içinde 150 dolara ulaşarak rekor kırmasını bekliyor.
Citi'nin bu tahmini gümüşün tarihi yükselişini sürdüreceğine işaret ediyor.

Citigroup analistleri, Çin'deki güçlü alım ivmesinin süreceğini öngörüyor ve mevcut yatırımcıları satışa yönlendirmek için daha yüksek fiyatlara ihtiyaç duyulacağını aktarılıyor.
Analistler Salı günü yayımladıkları notta, "Gümüş, 'altının karesi' veya 'altın steroitde girmiş gibi' davranıyor. Gümüş, altına kıyasla tarihsel standartlara göre pahalı görünene kadar bu eğilimin devam edeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Gümüş, Pazartesi günü yaklaşık yüzde 14 artışla 117,71 dolarla yeni bir rekor kırdı. Bu artış, 2008 küresel finans krizinden bu yana görülen en büyük gün içi yükseliş olarak kayıtlara geçti.
Citi analistleri, altın/gümüş rasyosunun 2011'deki 32'ye 1 oranına dönmesi durumunda, gümüşün 170 dolara kadar çıkabileceğini belirtti.
GÜMÜŞ FİYATLARINDA SON DURUM
Gümüş fiyatları dur durak bilmeden rekor kırıyor. Ons gümüş bugün sabah seansında 09.20'de 114,60 dolara yükselerek rekor seviyenin hemen altında bulunuyor.

GÖZLER 22.00'YE ÇEVRİLDİ
Piyasanın gözü kulağı bu akşam 22.00'de yapılacak olan Fed faiz kararına çevrildi. Fed'in faizlerde değişikliğe gitmeyerek faizi sabit tutması bekleniyor.
Kararın ardından Fed Başkanı Powell'ın konuşması takip edilecek. Powell'ın para politikasına yönelik vereceği mesajlar yakından izlenecek.
*BU HABERDE YER ALAN İFADELER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.