Bölgedeki üreticiler, 2025 yılı itibarıyla ekim alanlarının 10 bin dönüme ulaştığını aktardı. Geçtiğimiz yıl bu rakamın 6 bin dönüm olduğu, yeni dönemde sulama imkanlarının artması ve makineleşmenin yaygınlaşmasıyla üretimin daha da hızlandığı ifade edildi.
ÜRETİCİLER VERİMDEN MEMNUN
Üreticiler, hava sıcaklıklarındaki dengesizliklerin verimi etkilese bu sene yüksek verim elde ettiklerini vurguladı. Bazı bölgelerde fasulyelerin gelişiminde sorunlar yaşandığı, bazı alanlarda ise ürünün hiç çıkmadığı dile getirildi. Buna rağmen genel olarak verimden memnun oldukları kaydedildi.
TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLİYOR
Hasat edilen fasulyelerin birlik bünyesindeki ayıklama ve paketleme tesislerinde işlenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderileceği bildirildi. Ürünün kalitesinde bölgenin iklim özelliklerinin büyük rol oynadığı, gece terlemesi yaşanmaması nedeniyle fasulyenin kabuğunun ince olduğu ve daha hızlı piştiği vurgulandı. Yüksek protein, demir ve çinko oranlarıyla dikkat çeken fasulyenin lezzetini toprak ve su kalitesinden aldığı ifade edildi.
Yeni sezon şeker fasulyesi kilogramı 250 TL’den satışa sunuldu.