Hem lezzeti hem de besin değeriyle dikkat çeken zeytin sadece kendisiyle değil çekirdeğiyle de önemli sağlık yararları sunuyor. Siyah zeytin, özellikle daha fazla yağ içeriğiyle dikkat çekerken, yeşil zeytin ise daha düşük kaloriye sahip olmasıyla tercih ediliyor. Zeytinin içeriğinde A, E ve K vitaminlerinin yanı sıra, kalp sağlığını iyileştiren tekli doymamış yağ asitleri, demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bulunur. Anı zamanda antioksidan özellikleri sayesinde hücreleri korur ve vücut için faydalı bir bileşen sunar.

Zeytin çekirdeği, zeytinin kendisi kadar faydalıdır. Özellikle sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratır. Uzmanlar, zeytin çekirdeğini toz haline getirerek tüketmenin kabızlık sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğini aktardı. 

UZMANLAR ÖNERDİ 

Uzmanlar zeytin çekirdeğini düzenli olarak tüketmenin sağlık üzerinde olumlu etkiler yarattığına dikkat çekti. Uzman isimler özellikle kahvaltı sırasında 1-2 adet zeytin çekirdeği tüketilmesinin sindirimi desteklediğini ve hemoroid (basur) gibi sorunlara iyi geldiğini açıkladı. Zeytin çekirdeği, hemoroid gibi rahatsızlıkların tedavisinde de faydalı olabilirken, çeşitli sağlık problemlerine karşı zeytin çekirdeği, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.