Cumhurbaşkanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Erdoğan ile Barzani arasındaki görüşmede bölgesel güvenlik ve çatışmaların durumu üzerine değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi.
Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu kritik süreçte Irak’ın yanında olduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca, bölgeyi uzun yıllar etkileyebilecek olumsuz gelişmelere karşı Türkiye’nin mücadelesini sürdüreceğini ve terör örgütleri ile bağlantılı bazı gruplarda son dönemde yaşanan hareketliliğin yakından takip edildiğini dile getirdi.
Görüşmede Türkiye’nin bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi ve yeniden müzakere sürecine dönülmesi için yoğun diplomatik çaba yürüttüğü de vurgulandı.
Açıklamada, hem Erdoğan’ın hem de Barzani’nin “Terörsüz Türkiye” sürecinin önemine dikkat çektiği ifade edildi.