Sosyal Medya

DİYARBAKIR 6. AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ

İLAN
 
T.C. DİYARBAKIR
6. AİLE MAHKEMESİNDEN 

ESAS NO: 2025/216 Esas

AHMET ALDEMİR

Mahkememizde görülmekte olan tapu iptali ve tescil davası nedeniyle ;
Mahkememizce yapılan tüm araştırmalara rağmen davalı AHMET ALDEMİR'e (T.C NO 387....82) ulaşılamadığı anlaşılmakla dava dilekçesi, tensip zaptı, ön inceleme tensip tutanağı ve duruşma gününü bildirir duruşma zaptının davalıya ilanen tebliğine karar verilmiştir.
Davacı GÜLSÜM ALDEMİR (T.C No 211.....86) tarafından mahkememize sunulan dava dilekçesinde özetle , tarafların 2016 yılında evlendikleri, müşterek 2 çocuklarının olduğunu, tarafların aralarında 2023 yılından beri şiddetli geçimsizliklerin yaşandığını, bu tarihten beri davalı Ahmet Aldemir'in müşterek/dava konusu aile konutuna gelmediğini, evlilik birliği içerisinde alınan taşınmazın davacının haberi olmadan davalının babasına devredildiğini, davalının davacıya ve müşterek çocuklarına ekonomik yardımda bulunmadığını, davacının geçimini ailesi ve devletten aldığı sosyal yardımlar ile yaptığını, tüm bu iddiaları ile davanın kabulü ile taşınmazın tapu kaydının iptali ile eski malik Ahmet Aldemir adına tesciline ve üzerine aile konutu şerhinin konulması isteminde bulunulmuş olup,
HMK'nun 139.maddesi uyarınca, belirlenen gün ve saatte, ön inceleme duruşması için mahkememizde hazır bulunmanız; HMK 150 maddesi gereğince, belirlenen gün ve saatte geçerli bir mazeretiniz olmaksızın duruşmaya gelmediğiniz takdirde, gelen tarafça davanın takip edilmemesi halinde veya her iki tarafın da gelmemesi halinde dosyanın işlemden kaldırılacağı, ayrıca sulh için gerekli hazırlıkları yapmanız ve varsa sulha ilişkin proje ve belgeleri hazırlayıp sunmanız, duruşmaya geçerli bir mazeret olmaksızın gelmediğiniz ve yalnızca karşı tarafın gelip de yargılamaya devam etmesi halinde yokluğunuzda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceğiniz ve yine duruşmaya gelen tarafça yokluğunuzda iddia ve savunmasını muvafakatiniz olmaksızın genişletip değiştirilebileceği, davetiyenin tebliğinden itibaren 2 HAFTALIK KESİN SÜRE içinde dilekçenizde gösterdiğiniz, ancak henüz sunmadığınız belgeleri mahkemeye sunmak veya başka yerden getirtilecek belgelerin getirtilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmak, bu hususların verilen süre içerisinde yerinde getirilmemesi halinde o delile dayanmaktan vazgeçmiş sayılmanıza karar verileceği, bu nedenle ön inceleme duruşma gününün 23/01/2026 günü saat 09:40a bırakıldığı, tebligat yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın no ILN02324020