Dolar/TL güne 35,5040 seviyesindeki yeni zirvesinde başlarken bugün içeride bütçe verileri küresel piyasalarda ise ABD tüketici fiyatları verisi izlenecek.

İç gündemde bugün Aralık ayı ve 2024 yılına ilişkin bütçe gerçekleşmeleri saat 11.00 da açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Londra'da uluslararası yatırımcı toplantılarına katılacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısına konuşacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise Suriye'deki yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve beraberindeki heyet ile bir araya gelecek.

Ocak ayında 225,4 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 293,8 milyar TL'lik iç borçlanma yapmayı hedefleyen Hazine bu hafta 3 ihale ile 136 milyar TL üzerinde borçlandı. Bankacılar bu ihalelere gelen yabancı ve yerli talebin başta TLREF'e endeksli tahvil olmak üzere "güçlü" olduğunu söyledi.

Küresel piyasalarda, TSİ 16.30'da açıklanacak ve faiz indirimi olasılığını daha da düşürebilecek ABD tüketici fiyatları verisi izlenecek.

Çekirdek enflasyonun Aralık'ta yüzde 0,2 artacağı tahmin ediliyor, verinin yüzde 0,3 ya da üzerinde artış göstermesi durumunda hisse senedi ve tahviller yeni bir satış dalgasıyla karşılaşabilir.