Olay, 6 Mayıs 2025’te Boğaziçi Mahallesi’nde meydana geldi. Su kanalı yakınlarından silah sesi duyanların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, park halindeki otomobilde Emre Bulut’un cansız bedenini buldu. Yapılan incelemede Bulut’un çenesinin altından tüfekle vurularak öldürüldüğü belirlendi.
Cinayet şüphelisi Hamit Aydoğdu, olaydan 3 gün sonra jandarmaya giderek suç aletiyle teslim oldu. Aydoğdu’nun ifadesi doğrultusunda Fırat Şavkılı, Meyse Yanar ve Alaattin Eskalen de gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet savcılığınca 9 aylık soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Tutuklu sanıklar Hamit Aydoğdu, Fırat Şavkılı ve Meyse Yanar ile tutuksuz sanık Alaattin Eskalen hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Eskalen hakkında ayrıca “yardım etme” suçundan 20 yıla kadar hapis talep edildi. Diğer tutuksuz sanıklar Ayşegül E., Aysel E. ve Oğuz T. için de ağırlaştırılmış müebbet ve yardım etme suçundan hapis cezası talep edilirken, Melek Y. hakkında “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapis istendi.

İddianamede yer alan ifadesinde cinayeti kabul eden Hamit Aydoğdu, dayısının 2022 yılında öldürülmesini gerekçe göstererek Emre Bulut’u hedef aldığını öne sürdü. Aydoğdu, Bulut’un yanına getirilmesi için Fırat Şavkılı ile irtibata geçtiğini, olay günü de otomobilin arka koltuğunda tüfekle beklediğini anlattı.
Bulut’un kendisine bıçak salladığını iddia eden Aydoğdu’nun bu savunması, olay yerinde ve maktul üzerinde bıçak bulunmaması nedeniyle çürütüldü.
Diğer sanıkların ifadeleri ile delilleri birlikte değerlendiren savcılık, cinayetin anlık bir gelişme sonucu değil, önceden planlanarak ve soğukkanlılıkla işlendiği kanaatine vardı. İddianamede, sanıkların her birinin suçtaki rolünü bilerek ve isteyerek yerine getirdiği vurgulandı.