Metro Türkiye, etkinliklerinde şefler ve işletme sahipleriyle bir araya gelerek bitki bazlı mutfak reçetelerini tanıttı. Gastronometro’da düzenlenen etkinliklerde şefler, Metro markalı bitki bazlı ürünlerle hazırlanan ilham verici reçeteleri deneyimleme fırsatı buldu. Ayrıca Bahçeşehir ve Bilgi üniversitelerinin gastronomi bölümlerinde düzenlenen “Metro Türkiye ile Vegan Menüler” panellerinde, öğrenciler bitki bazlı yemek tarifleri ve vegan beslenme konularında bilgilendirildi.

SEKTÖR PROFESYONELLERİNE ÖZEL FİNE DİNİNG DENEYİMİ

5 Kasım’da Türkiye’nin ilk vegan fine dining restoranı Telezzüz’de düzenlenen etkinlikte, sektör profesyonelleri özel bir tadım yemeğiyle ağırlandı. Telezzüz’ün Yönetici Şefi Bahtiyar Büyükduman, Metro’nun bitki bazlı ürünleriyle hazırladığı menüde, yerel ve mevsimsel malzemelerin önemine vurgu yaptı.

YENİ ALTERNATİFLER EKLENDİ

Metro Türkiye, vegan ürün portföyünü genişleterek yoğurda alternatif Metro Chef Fermente Süzme Kaju’dan sonra Fine Life Fermente Kajulu İçecek’i piyasaya sürdü. Kaju fıstığı bazlı bu yeni içecek, ayran alternatifi olarak dikkat çekiyor.

İLHAM VERİCİ REÇETELER

Metro Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Aslı Duran, değişen tüketici alışkanlıkları doğrultusunda sektöre destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti. Duran, “Farklı beslenme biçimlerine uygun lezzetli tabaklar geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Geniş ürün yelpazemiz ve ilham verici reçetelerimizle sektör profesyonellerine rehber olmayı amaçlıyoruz” dedi.

BİTKİ BAZLI ÜRÜNLERE İLGİ ARTIYOR

Dünya genelinde vegan yaşam biçimini benimseyen kişi sayısının 90 milyona ulaştığı ve bu sayının 2025 yılında 150 milyonu aşmasının beklendiği belirtiliyor. Metro Türkiye, bu eğilim doğrultusunda gastronomi sektörüne yönelik çözümler üretmeye devam ediyor.

Gelecek şefleri yetiştirmek ve sektördeki farkındalığı artırmak adına etkinlikler düzenleyen Metro Türkiye, bitki bazlı beslenmenin hem gastronomide hem de günlük hayatta daha fazla yer bulmasını teşvik etmeyi sürdürüyor.