Birçoğumuz, bir gün büyük ikramiyeyi kazanırsak garajımıza hangi otomobili koyacağımızı hayal ederiz. Ancak dünyanın en pahalı otomobili söz konusu olduğunda, en zenginler bile iki kez düşünmek zorunda kalıyor.

Almanya’nın Stuttgart kentindeki Mercedes-Benz Müzesi’nde yapılan bir müzayedede, 1955 model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, otomotiv tarihinin en yüksek bedeline satıldı. Araç, 2018’de 39 milyon sterline alıcı bulan Ferrari 250 GTO’ya ait rekoru iki kattan fazla aşarak tarihe geçti.

Otomotiv tarihçileri tarafından “arabaların Mona Lisa’sı” olarak tanımlanan bu model, Alman markasını dünyanın en değerli otomobilinin üreticisi konumuna taşıdı. Sadece iki prototip olarak üretilen araç, adını Mercedes’in efsanevi baş mühendisi Rudolf Uhlenhaut’tan alıyor ve Formula 1’de büyük başarılar kazanan “Gümüş Ok” yarış otomobilinin yola uyarlanmış versiyonu olarak biliniyor.

YAKLAŞIK 6 MİLYAR LİRAYA SATILDI

300 beygirin üzerinde güç üreten 3.0 litrelik motoruyla döneminin çok ötesinde performans sunan otomobil, müzayedede 135 milyon avroya, yani yaklaşık 114–115 milyon sterline satıldı. Bu rakam, güncel kurla 6 milyar 671 milyon lirayı aşıyor.

Kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen müzayedede aracı, İngiliz klasik otomobil uzmanı Simon Kidston, ismi açıklanmayan bir koleksiyoner adına satın aldı. Yeni sahibi, otomobilin belirli zamanlarda halkın ziyaretine açık olmasını kabul etti.

Mercedes-Benz, satıştan elde edilen gelirle çevre bilimi ve karbonsuzlaşma alanında eğitim gören gençlere yönelik küresel bir burs fonu kurmayı hedefliyor.