Bitkisel ürünler arasında en faydalılardan biri. Özellikle doğal tatlandırıcılar arasında yer alan ve zengin bir içeriğe sahip olan bu ürün mineral ve vitamin bakımından da oldukça zengin.
KEÇİBOYUNUZUNUN FAYDALARI
Keçiboynuzu, sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkisel üründür. Özellikle doğal tatlandırıcı olarak kullanılan keçiboynuzu, mineral ve vitamin bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. İşte keçiboynuzunun faydaları:
Bronşit, astım, nefes darlığı gibi solunum yolların rahatsızlıklarına iyi gelen keçiboynuzu tam bir vitamin deposu. Özellikle pekmezi, balgam sökücü özelliklere sahip.
İçerisinde bulunan zengin antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Lif açısından zengin olan keçiboyunuzu kabızlığı da önler. Ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Vücuda enerji veren keçiboynuzu içeriğinde bulunan doğal şekerler sayesine halsizlik ve yorgunluk durumunu azaltır.
Keçiboynuzunu sporcular genelde spor öncesi ve sonrası doğal takviye olarak kullanır.
İçerisinde bulunan kalsiyumdan dolayı kemik sağlığını koruyan keçiboynuzu kemik erimesi riskini de azaltır.
Kötü kolestrolü düşürür, kalp sağlığını koruyarak damar tıkanıklığını önler.
Keçiboynuzu geleneksel olarak kullanılan bir cinsel gücü artırıcı gıdalardan biri. Erkeklerde cinsel gücü artırır.
Sperm sayısını artırma özelliğine de sahip olan keçiboynuzu, çiğ olarak tüketilmelidir.