Uzmanlara göre, ekmek ambalajında kahverengi poşet kullanımının nedeni, ekmeğin tazeliğinin korunmasıyla ilgilidir. 

Sıcak ekmek, doğrudan plastik torbalara konulursa, içerisindeki doğal nem poşetin içinde birikerek ekmeğin kabuğunun yumuşamasına yol açar. Kahverengi poşetler ise, ekmeğin nem dengesini koruyarak, daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Ekmeğin nefes almasını sağlar

Zamanla, ekmek plastik torbalarda saklandığında hoş olmayan, sakıza benzer bir doku kazanabilir ve nem birikerek küf oluşumunu hızlandırabilir. Ancak, kağıt torbalar ekmeğin "nefes almasını" sağlayarak doğal özelliklerini korur. Bu sayede kabuk çıtır kalır ve taze ekmeğin kendine özgü aroması daha uzun süre devam eder.

Ekmeklerin paketlendiği çoğu poşet, kendine özgü kahverengi rengini veren kraft kağıttan üretilir. Bazı torbalarda ise, ürünün daha kolay görülebilmesi amacıyla şeffaf plastikten küçük bir pencere bulunur.