Taze ekmek bir gün içinde bayatlayıp yumuşamaya başlayabilir fakat dilimlenmiş ekmek birkaç gün boyunca taze kalabilir. Fakat ekmeğin ne kadar dayanacağı nasıl saklandığı ve nerede muhafaza edildiğiyle doğrudan ilişkilidir. Gıda israfı konusunda çalışan Too Good To Go'nun uzmanına göre, ekmek en çok israf edilen gıda maddelerinden biri. Bu, ekmeğin daha uzun süre taze kalması için bazı önlemler almanız gerektiği anlamına geliyor.

Uzman isim ekmekleri saklamak için bez torbaların ideal bir seçenek olduğunu belirtirken bez torbaların ekmeğin hava almasına yardımcı olarak, tazeliğini korumasına olanak tanıdığını aktardı. Ancak ekmeğin ömrünü daha da uzatmak için bez torbanın içerisine bir patates de ekleyebilirsiniz. Bu basit yöntemle ekmeğinizin normalden bir hafta daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.

EKMEK NASIL SAKLANMALI? 

Taze ekmeği saklarken, hava almasını engellemek için plastik poşetlerden kaçınmak önem arz ediyor. Uzman isim ekmeğin en iyi şekilde korunabilmesi için hava alabilen bir ortamda saklanmasını önerirken, ekmeği oda sıcaklığında bir sepet ya da bez torba içinde muhafaza etmek en iyi seçenek olacaktır.

Eğer dilimlenmiş ekmek kullanıyorsanız buzdolabında saklamak, taze kalmasını sağlamak için iyi bir yöntemdir. Bu yöntem ekmeğinizin son kullanma tarihini uzatabilir. Fakat ekmeğin durumunu her zaman görsel ve kokusal duyularınızı kullanarak kontrol etmeniz gerektiği de hatırlatılıyor.

EKMEK DONDURULABİLİR Mİ? 

Ekmeklerin uzun süre taze kalmasını sağlamak için bir diğer seçenek de dondurmaktır ancak ekmek mutlaka hava geçirmez bir kapta veya torbada olmalıdır. Bu şekilde, ekmek dondurucu yanığına maruz kalmaz ve daha uzun ömürlü olur.  Ekmeği çözdürdükten sonra, fırında ısıtarak ekstra çıtırlık elde edebilirsiniz eğer ekmek kuru ise, fırına atmadan önce nemli bir bezle veya su spreyiyle kabuğunu biraz nemlendirmeniz önerilir.