Kış ayları denilince akla gelen ilk meyvelerden biri olan mandalina en sevilenlerden biridir. Hem lezzetli hem de sağlık olan mandalina bağışıklığı kuvvetlendirme, yaraları iyileştirme, kalp krizi riskini azaltma ve kemik gelişimini sağlama gibi birçok şeye fayda sağlar. Ancak bazen mandalinalar oldukça ekşi olabiliyor.
Ekşi mandalinalar tatlıya çevirme noktasında Japonların kullandığı etkili bir yöntem var. Bu yöntemle mandalinalar sadece 10 dakikada tatlı hale gelecek.
EKŞİ MANDALİNAYI TATLIYA ÇEVİRME FORMÜLÜ
Mandalinaları tatlıya çevirmek için öncelikle büyük ve derin bir kaba yerleştirin. Mandalinaları tamamen suyla kaplayın fakat suyun çok sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat edin. 10 dakika bekledikten sonra bir mandalinayı alın ve tadına bakın. Eğer mandalinaların tadı hala ekşi ise bu durum işlemin hala tamamlanmadığı anlamına gelir.
BUZLU SUYUN İÇİNE DE BATIRABİLİRSİNİZ
Mandalinaları daha fazla tatlandırmak isterseniz başka bir formül daha mevcut. Bir kase buzun içine batırdığınız meyvelerin sıcaklık değişimi nedeniyle asidi yok olacak ve tadında değişim meydana gelecek.