Elma kabukları, sağlıklı ve çıtır bir atıştırmalık olan elma cipslerine dönüştürülebilir.
- Kabukları eşit boyutlarda doğrayın.
- Bir kasede kabukları tarçın ve şekerle karıştırın
- Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye yayın ve 175°C’de 15-20 dakika pişirin.
- Soğuttuktan sonra kapalı bir kapta saklayın.
- Elma cipslerini tek başına tüketebilir veya müsli ve salatalara ekleyebilirsiniz.
Elma kabuklarından sıcacık bir çay yapabilirsiniz
- Kabukları serin bir yerde ya da düşük ısıda fırında kurutun.
- Kuru kabukları küçük parçalara bölün, karanfil, kakule ve tarçın çubukları ekleyin.
- Bir fincan çay için 2 tatlı kaşığı karışıma sıcak su ekleyip 5-10 dakika demleyin.
Elma kabukları, evinizde hoş bir koku yaratmak için mükemmel bir doğal malzeme.
- Kabukları bir kaseye koyup üzerine kaynar su ekleyin. Kaseyi odanın ortasına yerleştirin veya ısıtıcının üzerine koyarak kokunun yayılmasını sağlayın.
- Kuruttuğunuz kabukları küçük torbalara doldurup çekmecelere ya da dolaplara yerleştirerek giysilerinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.