Elma kabukları, sağlıklı ve çıtır bir atıştırmalık olan elma cipslerine dönüştürülebilir.

  • Kabukları eşit boyutlarda doğrayın.
  • Bir kasede kabukları tarçın ve şekerle karıştırın
  • Karışımı yağlı kağıt  serili tepsiye yayın ve 175°C’de 15-20 dakika pişirin.
  • Soğuttuktan sonra kapalı bir kapta saklayın.
  • Elma cipslerini tek başına tüketebilir veya müsli ve salatalara ekleyebilirsiniz.

Elma kabuklarından sıcacık bir çay yapabilirsiniz

  • Kabukları serin bir yerde ya da düşük ısıda fırında kurutun.
  • Kuru kabukları küçük parçalara bölün, karanfil, kakule ve tarçın çubukları ekleyin.
  • Bir fincan çay için 2 tatlı kaşığı karışıma sıcak su ekleyip 5-10 dakika demleyin.

Elma kabukları, evinizde hoş bir koku yaratmak için mükemmel bir doğal malzeme.

  • Kabukları bir kaseye koyup üzerine kaynar su ekleyin. Kaseyi odanın ortasına yerleştirin veya ısıtıcının üzerine koyarak kokunun yayılmasını sağlayın.
  • Kuruttuğunuz kabukları küçük torbalara doldurup çekmecelere ya da dolaplara yerleştirerek giysilerinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.