Eskiden arabaların vazgeçilmezi olan birçok donanım, teknolojinin ilerlemesiyle tarihe karıştı ve yerini daha modern sistemlere bıraktı. ​​

Krank kolu, kasetçalar, manuel yan aynalar gibi detaylar, zamanla yerini otomatik ve dijital sistemlere bıraktı. Bir dönem sürüş deneyimini kolaylaştıran bu unsurlar, teknolojinin ilerlemesiyle tarihe karıştı ve bugün nostaljik birer hatıra olarak hatırlanıyor. 

Krank Koluyla Çalıştırma

Araba motorlarını çalıştırmak için kullanılan krank kolları, sürücünün fiziksel güçle motoru döndürmesini gerektiriyordu. Modern araçlarda yerini marş motorlarına bıraktığı için bu özellik nostaljik bir detay olarak kaldı.

Manuel Far ve Silecek Kolları

Günümüzde far ve silecekler sensörlerle otomatik çalışırken, eski araçlarda bu işlevlerin manuel olarak yapılması gerekiyordu. Far ayarları için bile direksiyonun altındaki kolları kullanmak yaygındı.

Açılır Arka Camlar (Hatch-Back Pencereler)

Bazı eski modellerde arka camlar tamamen aşağı doğru açılabiliyordu. Ancak güvenlik endişeleri ve tasarım değişiklikleri nedeniyle bu özellik yeni araçlarda yerini sabit camlara bıraktı.

Küllük ve Çakmak

Eskiden hemen her araçta sürücü ve yolcular için küllükler ve çakmaklar bulunurdu. Ancak günümüzde sigara içme alışkanlıklarının azalması ve sağlık endişeleri nedeniyle bu özellik araçlarda neredeyse tamamen kaldırıldı.

Kasetçalarlar ve Radyo Antenleri

90’lı yıllara kadar arabalarda kasetçalar ve manuel uzatılan radyo antenleri yaygındı. Bugün, müzik sistemleri Bluetooth bağlantılı veya dokunmatik ekranlarla donatılırken, uzatılabilir antenler yerini entegre antenlere bıraktı.