Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yaprak sarması, sadece tadıyla değil hazırlanışıyla da ilgi görüyor. Sarmanın bilmediğimiz püf noktaları da var. Mükemmel bir kıvamla pişirmek isteyenler tencerenin orasında bir cam bardak yerleştiriyor. Bu yöntemi pek çok kişi bilmiyor ama oldukça pratik yöntemlerden biri.
TENCEREYE BARDAK YERLEŞTİRMEK
Eskilerin uyguladığı bardak yöntemi, tenceredeki fazla suyu çeker. Ve sarmaların daha düzenli dizilmesini sağlar. Uzmanlar ise cam bardağın daha serin bir yüzeye sahip olduğu pişme sırasında yükselen buharı bardakta tuttuğunu söylüyor. Ve bu buharı sıvıya dönüştürüyor. Böylece fazla suyu çekip tenceredeki su miktarını kontrol altına alıyor.
HEM SUYU ÇEKİYOR HEM LEZZETİ KORUYOR
Bardağın diğer işlevi ise sarmaların tencerede sabit kalmasını sağlıyor. Sıkıca sarılan sarmalar, pişme sırasında dağılmıyor. Ayrıca ısıyı dengeli dağıtıp eşit şekilde pişmesine yardımcı oluyor.