Lazanya, İtalyan kültüründen çıkmış olsa da ülkemizde de sıkça tüketilen yiyecekler arasında. En lezzetli ve kolay lazanya tarifi ile gerekli malzemeler listesi yazımızda.
Lazanya İçin Gerekli Malzemeler:
Yarım paket lazanya
300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet orta boy patlıcan
4 diş sarımsak
4 adet domates
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Üzeri İçin:
300 gr taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
Nefis Lazanya Yapımı
Kıymalı Harç İçin:
Soğanı, patlıcanı, domatesleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ardından kıymayı ilave ederek kavurun.
Kıyma kavrulunca, doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin. Biraz daha kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Ardından patlıcan ve domatesleri ilave edin. Tuzunu ekleyip yaklaşık 10 dakika soteleyin.
Karışım çok kuru görünüyorsa biraz su ekleyebilirsiniz.
Kıymalı sos piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel Sos İçin:
Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip unun rengi değişene kadar kavurun.
Ardından azar azar sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Gerekirse blender kullanabilirsiniz.
Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
Lazanyanın Hazırlanışı:
Geniş bir borcamın içini yağlayın.
İlk sıraya bir kat lazanya yaprağı dizin.
Üzerine beşamel sos döküp yayın, ardından kıymalı harçtan ekleyin.
Tekrar lazanya yaprağı dizin ve bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
En üst kata lazanya yaprağını dizdikten sonra beşamel sos dökün ve rendelenmiş kaşarı serpin.
10 dakika kadar dinlendirdikten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!