Olay, dün öğle saatlerinde üniversitenin Kezer Yerleşkesi’ndeki lojmanlarda ortaya çıktı. Doç. Dr. Aktuğ’a ulaşamayan yakınları ve çalışma arkadaşları durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiyenin merdivenli araçla ulaştığı daireye giren ekipler, Aktuğ’u yerde hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, akademisyenin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Aktuğ’un cenazesi ardından otopsi yapılmak üzere Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

CENAZEYE YOĞUN KATILIM

Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aktuğ’un naaşı, üniversite yerleşkesindeki Kampüs Camisi’ne getirildi. Törene ailesi, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrencisi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Doç. Dr. Semih Serkant Aktuğ, Zevye Mezarlığı’nda dualarla defnedildi.