Soğuk havaların etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte vatandaşlar soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmak için aktarlara akın etmeye başladı. Kış mevsiminin vitamin deposu olan kış çayı ise özellikle bu dönemde büyük bir talep görüyor.
Kış çayı, içerdiği doğal bileşenlerle vücuda pek çok fayda sağlıyor. Ihlamur, zencefil ve adaçayı gibi bitkiler, soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendiren, vücut ısısını artıran ve rahatlatıcı özelliklere sahip olmasıyla ilk tercih edilenlerden biri oluyor. Zencefil, özellikle boğaz ağrıları ve öksürüğe iyi geliyor, ıhlamur ve adaçayı ise sakinleştirici etkisiyle biliniyor. Tarçın ise hem vücuda ısı sağlıyor hem de kan dolaşımını hızlandırıyor.
KİLOSU 700 LİRADAN SATILIYOR
Kış çayları, içerdiği doğal malzemeler ve sağladığı faydalar nedeniyle aktarlarda yoğun ilgi görüyor fakat bu talep fiyatları da etkiliyor. Taze kış çayının kilosu 700 liradan satılıyor.
KIŞ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
1 çorba kaşığı kış çayı karışımını 2-3 bardak su ile kaynatın. 5-6 dakika kaynadıktan sonra, karışımı 10 dakika dinlendirin. Çayınızı dinlendirdikten sonra süzüp, günde 2-3 bardak içebilirsiniz. Bu çay sadece soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara karşı etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzu rahatlatır ve enerji verir.