FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçundan yargılanan ve hakkında 6 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç üsteğmen D.Ç., polisin düzenlediği operasyonla saklandığı binada kıskıvrak yakalandı.
Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT’in uzun süredir yürüttüğü saha çalışmaları, D.Ç.’nin İzmit ilçesinde bir binada gizlendiğini ortaya çıkardı.

Belirlenen adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, polisleri fark eden ihraç üsteğmen kaçmaya çalıştı. Kaçış güzergahı kapatılan FETÖ'cü, saklandığı binanın çatısında yakalanarak etkisiz hale getirildi.
Gözaltına alınan D.Ç., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezasının infazı için adli makamlara sevk edildi. Emniyet yetkilileri, terör örgütlerinin deşifre edilmesine ve firari üyelerin yakalanmasına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.