Galatasaray Bankalar Birliği’nden çıkmak istiyordu. Bunun için Florya Metin Oktay Tesisleri’ni elden çıkarma planı vardı. Ancak yeni formül bulundu. Başkan Dursun Özbek, Bankalar Birliği sisteminin ne kadar karanlık olduğunu şöyle dile getirmişti:

‘HERKES KURTULMALI’

“Bankalar Birliği’nden çıkmamız farz. A Planı’na göre Florya’da oluşacak kaynak. 2.6 milyar TL’lik borcun ödenmesi yönünde plan yürüyor. Bir senede 1.5 milyar TL’ye yakın faiz ödüyoruz. Bütün kulüpler bu ödemesi olmasa, G.Saray’ın hiçbir şeye ihtiyacı kalmaz.”

B PLANI DEVREDE

Özbek’in borcu kapatmak için A Planı, Florya’dan oluşacak kaynaktı. Gerek kalmadı. Sermaye artırımından gelecek gelir, Aslan’ın Bankalar Birliği’nden çıkmasına katkı sağla- yacak. Artı sponsorlardan gelen 70 milyon Euro da borç için ilaç olacak. G.Saray’ın sırf formaya alınmış sponsorluk bedeli 30 milyon Euro’yu geçti.