Genç yeteneklere uluslararası sahnede yer açan SunArtist Uluslararası Piyano Yarışması, bu yıl da müziğin sınırları aşan birleştirici gücüyle dikkat çekiyor. Sunart Academy Sanat Merkezi tarafından düzenlenen yarışma, genç piyanistlere hem sanatsal gelişim hem de uluslararası alanda kendilerini gösterme fırsatı sunuyor.
Bu yıl jüri başkanlığını, Türkiye’nin önde gelen orkestra şeflerinden ve bestecilerinden Murat Cem Orhan üstlenecek. Jüride ayrıca, alanında uzman ve uluslararası tanınırlığa sahip isimler yer alıyor:
Gülden Gökşen (MSGÜ Devlet Konservatuvarı),
İrakli Chumburidze (İÜ Devlet Konservatuvarı),
Salome Modebadze (Piyanist),
Renata Çavdar (Piyano Eğitmeni).
Yarışmanın direktörlüğünü ise Sunart Academy kurucusu Evelina Yücel yürütüyor.
Yarışma, bu yıl daha fazla katılımı teşvik etmek amacıyla iki aşamalı olarak planlandı. İlk aşama çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Final ise 1 Haziran 2025’te İstanbul Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nün konser salonunda yapılacak. Finale kalan yarışmacılar, uluslararası jüri önünde sahne alma fırsatı yakalayacak.
Sadece bir yarışma değil, aynı zamanda genç müzisyenlerin desteklendiği bir sanat platformu olmayı hedefleyen etkinlikte, dereceye girenlerin yanı sıra jüri özel ödülleri ve teşvik ödülleri de dağıtılacak.
Yarışmaya başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenler www.sunartistfest.com adresini ziyaret edebilir.