Beslenme uzmanı Federica Amati, sağlıklı bir yaşam için lif açısından zengin gıdaların tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Amati, tahıl, sebze ve baklagiller gibi lifli gıdaların, sağlıklı bir sindirim sistemi ve kronik hastalık riskinin azaltılması için önemli olduğunu belirtti. Bu gıdaların, kalp hastalıkları, diyabet ve bazı kanser türleri de dahil olmak üzere kronik hastalık riskini düşürmede etkili olduğuna dikkat çekti.
“Lif, sindirimi düzenler, kabızlığı önler ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler” diyen Amati, ayrıca lifli beslenmenin kan şekeri seviyelerini kontrol altına alarak kolesterolü düşürebileceğini ifade etti.
Amati, sağlıklı yaşam için dengeli beslenmenin önemine vurgu yaparak, “Uzun vadede sürdürülebilir alışkanlıklar oluşturmak, daha fazla sebze, daha fazla tam tahıl ve daha az işlenmiş gıda tüketmek temel prensip olmalı” dedi.