Hayat pahalılığı, milyonlarca vatandaşın beslenme alışkanlıklarında da önemli değişikliklere neden oldu.

Lezzeti ve besin değerleri nedeniyle en çok tercih edilen gıda türü kırmızı et olsa da, enflasyonun etkisiyle et fiyatlarında yaşanan artış, vatandaşların alternatif lezzet arayışlarına girmesine yol açtı. 

GÖRENLER KIRMIZI ET SANIYOR: FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Ne kadar faydalı olursa olsun, insanların gıda tüketiminde dikkat ettikleri ilk kriter yüzyıllardır lezzet olmaya devam ediyor. Bu nedenle biftek mantarını son günlerde popüler hale getiren özelliklerinin başında da en az et kadar lezzetli olması yatmakta. 

Biftek mantarı oldukça tatlı ve hafif bir dokuya sahip yapısıyla, kırmızı ete ciddi bir rakip olmaktadır.  Ayrıca bu özellikleri, onu ızgara ve sote olarak tüketmeye de imkan tanımakta.

BİFTEK MANTARI NASIL PİŞİRİLİR?

Ete kıyasla yüzeyi biraz daha yapışkan olan biftek mantarı, bu nedenle oldukça iyi bir temizleme işleminden geçirilmeli. Yumuşak bir fırça yardımıyla mantarın yüzeyindeki toprak kalıntılarının tamamen gittiğinden emin olabilirsiniz. Ete benzeyen pürüzsüz bir dokuyu elde ettikten sonra mantarınızı pişirerek, soteleyerek, ızgara ya da fırında tüketebilirsiniz. 

Uzmanlar, en lezzetli biftek mantarının ızgarada yapıldığını belirterek, mantarın bütün halde ve büyük dilimler şeklinde kesilmesi gerektiğini savunuyor. Daha sonra üzerine az miktarda zeytinyağı, tuz ve baharat ile hazırladığınız marinasyonu ekleyin. Her iki tarafını da ızgarada 4-5 dakika pişirmek yeterli olacaktır.  

FAYDALARI NELERDİR?

Biftek mantarı, zengin besin değerlerine sahip, lezzetli ve sağlıklı bir gıdadır. Protein açısından zengin olan mantarın yağ ve kalori oranı düşüktür. Sağlık için birçok faydası vardır. Vücuda B grubu vitaminleri ve protein sağlamak için önemli bir kaynaktır. Ayrıca önemli miktarlarda antioksidan, mineral, eser element ve lif içermektedir.