Isparta'nın geleneksel mutfağının önemli bir parçası olan Isparta kebabı, ilk bakışta biraz garip görünse de lezzetiyle dikkat çekiyor. Zengin baharatlar, özenle seçilen etler ve pişirme teknikleriyle bu kebap, aynı zamanda kültürel bir deneyim de sunuyor. Bu kebabın tadına bakmak isteyenler kilometrelerce yol alarak Isparta'ya gidiyor. 

Kuzu veya dana etinin, kuyruk yağıyla harmanlanıp özel baharatlarla tatlandırılması, kebaba kendine özgü bir lezzet katarken sadece kullanılan malzemelerde değil, pişirme şeklinin de titizlikle yapılmasında yatar. Etler, mangalda yavaşça pişirilir ve bu süreç, etin yumuşaklığını ve lezzetini arttırır. Özellikle pişirme süresi boyunca etin üzerine sinen baharatlar, kebabın damakta bıraktığı tatları daha da kuvvetli hale getirir. 

Isparta kebabı özellikle nisan ile eylül ayları arasında yapılan ve farklı et türlerinden hazırlanır. Yöresel olarak süt kuzusu, oğlak ve erkeç etleriyle yapılan bu kebap, böbrek yağı ve kan damarları temizlenen kaburga etlerinin şişe takılmasıyla yapılır. Fırında yaklaşık 3 - 3,5 saat pişirilen etler, çalı kökü odunlarıyla kızarır. Fırından çıkan et, yöreye özgü bakır tabaklarda ince pide ekmeği üzerinde servis edilir.