Kızartması, yemeği, salatası gibi birçok çeşidi yapılan patates neredeyse herkes tarafından seviliyor. Özellikle haşlanmış patatesler birçok yemeğin vazgeçilmezi fakat haşlanmış patatesler soymak bazen zorlu bir görev haline gelebiliyor. İşte bu süreci hızlandıracak pratik yöntemler:
Haşlamadan önce çizik atın
Patatesleri haşlamadan önce, her birinin üzerine küçük bir çentik atmak, haşlandıktan sonra kabukların daha kolay soyulmasına olanak sağlar.
Buzlu su yöntemi
Patatesleri haşladıktan sonra hemen soğuk suya daldırmak, kabukların hızlıca soyulmasına yardımcı olurken aynı zamanda soğuk su, patateslerin kabuklarının büzülmesini sağlar. Böylelikle soyma işi daha kolay hale gelir.
Eldiven kullanın
Haşlanmış patatesleri soğuturken eldiven giymek, hem ısıdan korur hem de kabukları daha rahat soyabilmenizi sağlar. Sıcak patatesleri elinizle tutarak kabukları rahatça çekebilirsiniz.
Sıcak suda bekletme
Patatesleri haşladıktan sonra birkaç dakika sıcak su içinde bekletmek, kabuklarının gevşemesine yardımcı olurken kolayca soymanıza da olanak sağlar.