Kasım ayının yaklaşmasıyla birlikte grip salgını vakalarında artış görülürken, hastalık kapanların hızlıca iyileşmek için ilk tercihi sıcak bir çorba içmek oluyor.
Türk mutfağında onlarca farklı çorba bulunuyor olsa da, en çok sevilen ve tüketilen çorbalar arasında ilk sıralarda tarhana yer almakta. Ancak birçok insanın 'şifa' niyetine içtiği bu çorba, hastalık durumlarında sağlığımız için oldukça zararlı olabilir.
GRİP OLDUĞUNUZDA TARHANA ÇORBASI İÇMEYİN
Tarhana çorbası, çok sayıda farklı bileşenin bir araya gelmesiyle hazırlanan, oldukça zahmetli bir çorba türüdür. İçerisine giren sayısız besinin arasında bol miktarda un olması, tarhanayı özellikle hastalık durumlarında insan sağlığı için tehlikeli bir duruma getirebilir. Diyetisyen Işın Sayın, tarhana çorbasında bulunan un miktarının vücudun iyileşme sürecini sekteye uğrattığına dikkat çekerek, bu nedenle tarhananın çocuklar ve hastalar tarafından tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Normal şartlar altında hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu çorbanın bazı durumlarda ters etki yaratabileceğini hatırlatan uzman isim, hastalık durumlarında bol bol tavuk suyu çorbası içilebileceğini belirtti.