Dünyanın birçok bölgesinde sarı, beyaz, turuncu, kırmızı ve mor renklerde bulunan havuç çok eki yıllardan beri tüketilmeye başlanmıştır. Yetirildiği bölgeye göre tadı ve rengi farklılık gösteren havuç, bağışıklığı destekleyerek kanser riskini azaltırken antioksidan açısından zengin olmasıyla öne çıkıyor.
Potasyum, A vitamini, biotin ve B6 açısından zengin olan havuç büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için tüketilmesi önem arz ederken aynı zamanda göz sağlığını da destekliyor.
İşte havuç tüketmeden önce bilmeniz gereken 10 gerçek:
Besin değeri
Havuç, A vitamini (beta-karoten), C vitamini, K vitamini ve potasyum açısından zengindir.
Göz sağlığı
Beta-karoten, göz sağlığını korumaya yardımcı olur ve gece görüşünü iyileştirebilir.
Diyet lifi
Havuç, sindirim sistemine fayda sağlayan diyet lifi içerir.
Kalorisi düşük
Havuç, düşük kalorili bir atıştırmalık olup diyet yapanlar için ideal bir seçenek olur.
Antioksidan özellikler
Havuç, vücuttaki serbest radikallerle savaşan antioksidanlar içerir.

Bağışıklık sistemi
Havuç, C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
Kan şekerini dengeler
Düşük glisemik indekse sahip olması, kan şekeri düzeylerini dengede tutmaya yardımcı olur.
Cilt sağlığı
A vitamini, cilt sağlığını destekler ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.
Çiğ veya pişirilmiş
Havuç, çiğ olarak salatalarda veya pişirilerek çeşitli yemeklerde kullanılabilir.
Saklama koşulları
Havuçlar serin ve karanlık bir yerde saklandığında daha uzun süre taze kalır.