Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan boza geleneği, Türklerin vazgeçilmez içeceklerinden biri haline geldi. Peki boza nasıl tüketilmeli? Uzmanlar bozanın faydasını 2 katına çıkaracak yöntemin leblebi olduğunu açıkladı. İşte nedeni
GÜN BOYUNCA TOK TUTUYOR
Nohudun kavrulmasıyla elde edilen boza, Anadolu'da tüketilen atıştırmalıklardan biri. İki lezzetin birleşmesiyle kültürel bir içecek haline gelen boza, B1 ve B2 vitaminleri açısından zengin. Leblebi ile tüketildiğinde ise lif açısından tok tutucu ve daha besleyici oluyor.
LEBLEBİ MİDE SUYU ASİDİNİ DENGELİYOR
Leblebi mide suyunu ve asidini alarak hazımsızlığı kolaylaştırır. Ve gün içinde tok tutar. Mideyi rahatlatan leblebi, sindirim sürecine de destek olur. Bazı uzmanlar ise bozanın yüksek kalorili bir içecek olmasından dolayı leblebi ile tüketilmesinde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.