Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kelle paça çorbası, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. İçeriğinde bulunan kolajen, kalsiyum ve magnezyum, kemik gelişimini desteklerken, kırıkların iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda eklem ağrılarını hafifletici etkisiyle de bilinir. Kelle paça çorbasının en büyük avantajlarından biri ise bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve cildi güzelleştirmesidir. Soğuk algınlığına karşı koruyucu olan bu çorba, kolajeni sayesinde yüzdeki kırışıklıkları da önler.
BU ÇORBAYI İÇERKEN DİKKAT
Kolajen deposu olan kelle paça, aynı zamanda çocukların gelişimi için faydalıdır ve D vitamini içeriğiyle kemik sağlığına katkı sağlar fakat bu faydalarına rağmen kelle paça herkes için uygun bir seçenek olmayabilir. İçerdiği yüksek kolesterol ve yağ oranı nedeniyle kalp damar hastalıkları olanlar, kolesterol problemi yaşayanlar ve fazla kilo problemi bulunan kişiler, bu çorbayı sınırlı tüketmelidir.
Kelle paçanın yüksek kalori içeriği ve tuzlu yapısı nedeniyle, sağlıklı bireyler için ideal porsiyon 1 kaseyi geçmemelidir. Kronik rahatsızlıkları veya mide hassasiyeti olan kişilerin ise bu çorbayı mümkünse az ya da hiç tüketmemeleri önerilir.