Türkiye’de nadiren tüketilen kaz eti, yüksek kaliteli protein içeriği ve zengin faydalı yağ asitleri sayesinde sadece yaşlılar için değil, çocuklar için de en sağlıklı et seçeneklerinden biri olarak öne çıkıyor. 

Uzmanlar, sevdiklerinizin sağlıklı beslenmesini sağlamak için sofralarınızda tavuk ve hindi yerine kaz etine daha sık yer vermenizi öneriyor.

Kaz eti, genellikle yağlı kabul edilse de, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde en faydalı et türlerinden biri olarak biliniyor. Bu değerli yağlar, kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olarak ateroskleroz (damar sertliği) riskini azaltabiliyor ve kaz etini kalp sağlığına önem verenler için ideal bir tercih haline getiriyor.

Kaz etinin sunduğu değerli bileşenler aynı zamanda anemiyi önlemeye yardımcı olurken, beyin fonksiyonlarını da destekleyici rol oynuyor. 

Dahası, kaz yağı geleneksel olarak doğal bir afrodizyak olarak kabul ediliyor.

Kaz eti, tüm etler arasında en yüksek protein içeriğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor ve bu proteinin %100 sindirilebilir olması büyük bir avantaj sağlıyor. Sadece değerli yağ asitlerinin değil, aynı zamanda sağlık için gerekli vitamin ve minerallerin de önemli bir kaynağıdır.

Bu asil et, geleneksel fırında kızartmadan, et suyuna, haşlanmış göğüs etine, patelere ve sosislere kadar birçok farklı şekilde hazırlanabilir.

Kilosuna dikkat eden ve formunu korumak isteyenlerin ise daha az yağlı olan genç kaz etini tercih etmeleri ve en yüksek kalori yoğunluğuna sahip olan deri kısmından kaçınmaları tavsiye ediliyor.