Toz tarçın ne çok da tatlılara yakışan bir baharat. Yemekler için de kullanılan tarçının fazla tüketimi farklı tehlikelere kapı açabiliyor. Sosyal medyada da Cinnamon Challenge akımıyla gündeme gelmişti. 

Kuru ve ince yapılı olan toz tarçının ağızda sıvıyla temas etmesi durumunda topaklanabiliyor. Yutulması zor olacağından boğulma riski yaşatabilir.

UZUN VADEDE AKCİĞERİ TAHRİŞ EDİYOR

Tarçının en önemli zararı ise akciğerde tahriş yaratması. Tükürükle birleştikten sonra yutulması zorlaşan tarçın solunum yoluna kaçabilir. İnce yapısından dolayı doğrudan akciğerlere ulaşan toz tarçın akciğerler de tahriş yapabilir. 

Nedeni ise içerisinde bulunan kumarin ve uçucu yağlar. Kısa vadede tüketilen toz tarçın öksürük, nefes darlığı gibi sorunlar yaşanmasına neden olurken uzun vadede ise durumlarda ise akciğer problemlerine neden olabilir.