Gıda güvenlik uzmanları, özellikle son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin koklayarak kontrol yönteminin güvenilir olmadığını ifade ediyor. Gıda Standartları Ajansı (FSA),  bunların sırayla süt, yoğurt, balık gibi ürünler olduğunu ve ciddi sağlık riskleri taşıdığını söylüyor. Görünüşte iyi olsalar da aslında sağlığı tehlileye sokacak ciddi zararlı bakteriler taşıdıklarını belirtiyorlar.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDALAR TÜKETİLİYOR

Yapılan bir araştırmada, tüketicilerin üçte ikisinin son kullanma tarihi geçmesine rağmen bazı gıdaları tükettiği ortaya çıktı. Yüzde 40'ının ise hala çiğ tavuğu yıkadığı belirtildi. FSA, sürekli yapılan bu alışkanlıkların E. coli, salmonella ve listeria gibi ciddi hastalıklara yol açabileceğini vurguluyor.

ARTAN YEMEKLERİ SAKLAMAYIN

Yetkililer, gıda zehirlenmelerinin hızla arttığını ve çoğunun dışarıda yemek yemekten ve yeşilliklerden dolayı yaşadığını aktarıyor. Özellikle son kullanma tarihinin dikkat edilmesi gerektiği ve artan yemeklerin buzdolabında saklanmaması gerektiğini belirtiyor.