Adalet Bakanı Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnamesi'nin tamamlandığını bildirdi.

HSK'nın yayımladığı kararnameye göre; 4 bin 967 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi, ayrıca 33 ilin cumhuriyet başsavcısında değişikliğe gidildi.

Kararnameyle Adıyaman, Artvin, Ağrı, Aydın, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Denizli, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Hakkari, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Yalova, Çanakkale ve Şanlıurfa'nın başsavcıları değişti.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA ATAMA

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 1250 sayılı adli yargı kararnamesi, Kurul'un internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Aykut Çelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Örücü ile Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Akdeniz de Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine getirildi.

Kaynak olarak ekle