Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen “Evlilik Komedisi” adlı tiyatronun Elazığ’da oynanacak olmasına HÜDA-PAR tepki göstererek oyun iptal edilmesini istedi.

DİYARBAKIR’DA TİYATRO BASMIŞLARDI ŞİMDİ Kİ HEDEFLERİ ELAZIĞ

Hırvatistanlı yazar Miro Gavran'ın kaleme aldığı “Karımın Kocası” oyunu, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda sahnelendiği sırada Hür Dava Partisi üyeleri tarafından “ahlak dışı” olarak değerlendirilerek oyunun sahnelenmesi engellenmeye çalışılmıştı. Polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi önüne gelen çok sayıda HÜDA-PAR'lı, tekbirlerle oyunu protesto etmişti. Aynı tiyatro oyunu Diyarbakır’ın ardından şimdi de Elazığ’da hedef gösterildi.

(Metin Suiçer/HÜDA-PAR Elazığ İl Başkanı)

TİYATRO OYUNUNU HEDEF GÖSTERDİ

Sahnelenecek olan “Evlilik Komedisi” oyunun İslami ve ahlaki değerleri hedef aldığını iddia eden HÜDA-PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, “Bu tür projeler, toplumumuzun örf ve inançlarına karşı yürütülen kirli bir kültürel operasyonun parçasıdır. Elazığ, tarihten bu yana İslami hassasiyetleriyle tanınan ve aile yapısını koruma konusunda duyarlı bir şehir olmuştur.

Ancak böylesi çirkin ve yozlaşmış bir tiyatro oyununun Elazığ’da sahnelenmek istenmesi, şehrimizin değerlerine ve halkımızın kutsallarına yapılmış açık bir saldırıdır. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi ve desteklenmesi sadece ahlaki değil, yasal olarak da suç teşkil etmektedir. Toplumsal dokumuza, İslam’a ve örflerimize aykırı bu ahlaksız projeyi şiddetle kınıyor ve oyunun derhal iptal edilmesini talep ediyoruz. Bu ahlaksızlığa dur demek için tüm resmi ve gayri resmi kurumları, kanaat önderlerini ve STK’ları harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

EVLİLİK KOMEDİSİNİN KONUSU NEDİR?

Devlet Tiyatroları'nda oyunun adı Evlilik Komedisi olarak geçiyor. Konusu ise şöyle:

"Birden fazla kadınla evli erkeklerin eleştirisini tersinlemeyle ve son derece eğlenceli bir dille anlatan bir oyun... Sadakat ve evlilik kavramlarının önemini ve ahlaki değerlerdeki değişimin insanı ve toplumu nasıl bir duruma düşürdüğünü mizahi bir eleştiri ile sahneye taşıyan “Evlilik Komedisi” günümüzde ekranlara “Reality programları“ olarak taşınan içeriğin de bir anlamda sorgulanması gerektiğini vurguluyor. Farkındalık yaratmak için olmayacak absürt bir durumla karşı karşıya bırakılan seyirci, gülerken diğer taraftan evliliğin ve sadakatin önemini sorguluyor…"