Eski dönemlerden beri kullanılan kara dut kurusu, sağlık açısından oldukça faydalı bir atıştırmalık. Çoğu yerde yetişen dut ağacı, herkesin ulaşabileceği bitkiler arasında. Hürrem Sultan'ın da sürekli tükettiği bitkiler arasında olduğu söyleniyor. Kara dut içerisindeki besin maddelerinden dolayı sağlığa olumlu etkileri de bulunuyor. İşte kuru dutun faydaları
HEM SAĞLIĞI KORUYOR HEM GENÇLEŞTİRİYOR
Kuru dut tam bir antioksidan özelliğe sahip. Vücuda girecek olan bakterileri, hasar vermemesi için engeller. Cilt sağlığı koruyarak yaşlanmayı önler.
C vitamini deposu olan kara dut, vücudu hastalıklara karşı dirençli bir hale getirir.
Kara dut, kan şekerini düzenler ve diyabet hastaları için yararlı bir besin.
Lif açısından da zengin bir yapısı olan kara dut, bağırsak sağlığını düzenler ve kabızlığın oluşmasını engeller.
Anemi yani kansızlığı olanlar kara dut tüketerek demir gereksinimlerini karşılayabilirler.
İçeriğinde doğal şeker bulunan kara dut gün içerisinde enerjinizi de yükseltecektir.
Kuru dut, kötü kolesterolü düşürür, kemik sağlığını destekler ve iyileştirir.
Her gün bir avuç dut tüketmek vücudu çok sayıda hastalıktan koruyacak.