Diyanet İşleri Başkanlığı cuma hutbesinde, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı ve artan şiddet olaylarına değindi. Eğitimin şiddeti önleyeceği vurgulandı ve şöyle devam edildi:
“Şiddetin çaresi eğitimdir. Çocuk için en önemli kişi öğretmendir. Edep, şefkat ve merhametiyle rol model olan her bir öğretmen, toplumda fazilet ve erdemin teminatıdır. Öğretmenlerimizi, hayırla yâd ediyoruz.’’
Diyanet’in perşembe gecesi bu hutbeyi yayınladığı saatlerde Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan ve MEB bütçesini yetersiz bularak TBMM’ye yürüyüş yapmak isteyen öğretmenler, polis tarafından ablukaya alındı ve ‘’Süpürme harekatı’’ ile zorla alandan uzaklaştırıldı.
Eğitim-İş Başkanı Kadem Özbay ‘’MEB, Diyanet’in altında bir yerde duruyor. Biz gerçekleri söylüyoruz polis müdahale ediyor. İstanbul Fatih’te tarikatlar yürüyor, burada öğretmenler engelleniyor.’’ dedi.