Almanya'da 1. FC Düren, ciddi mali zorluklar nedeniyle iflas başvurusu yaptı ve bu durum kulüpteki tüm futbolcular, antrenörler ve personelin maaşlarını da etkiledi. Artı49'un haberine göre ocak ayından bu yana kimseye maaş ödemesi yapılmazken, kulübün sportif direktörü Adam Matuschyk, oyuncuların sözleşmelerini derhal feshetme hakkına sahip olduklarını duyurdu.

Baş antrenör Kristopher Fetz ve Matuschyk de bu opsiyonu kullanan isimler arasında yer aldı. Kulüp, Nisan ayındaki maçları güvence altına alabilmek için 100,000 Euro'luk bir ödeme yapılması gerektiğine dikkat çekti fakat ödeme yapılmadı ve oyuncular yıl başından bu yana maaşlarını alamadı.

İFLAS BAŞVURUSU YAPABİLİRLER

Bu üç aylık sürecin sonunda sözleşmelerini fesheden oyuncular, ödenmeyen maaşları için iflas yardımı başvurusu yapabilecekler. Böylece, son üç ayın maaşlarını en azından kısmen alabilecekler. Öte yandan kulüp, oyuncularını ve antrenörlerini kaybetmekle kalmadı aynı zamanda 9 puanlık bir ceza ile ligdeki sıralamasında düşüş yaşadı ve küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.